Kurumsal Akreditasyon (KAP) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2023

Öğretim Üyelerine ve İdari Personele Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) süreci hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Kap Eylem Planı 1. İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2023



Kurumsal Akreditasyon (KAP) Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2023

2023 yılı 5. Kalite Komisyonu toplantısında, Kurumsal Akreditasyon (KAP) kapsamında hazırlanacak olan Kurumsal Akreditasyon Eylem Planına ilişkin birimlerden gelen öneriler değerlendirildi.



2022 Kurum İçi Değerlendirme Taslak Raporu 22.03.2023 Tarihli Komisyon Toplantısında Değerlendirildi

Ekleme Tarihi: 22 Mart 2023



Üniversitemiz 2021 Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlık Çalışmaları Devam Ediyor

Ekleme Tarihi: 23 Şubat 2022

Üniversitemiz 2021 Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlık Çalışmaları Alt Çalışma Gruplarının Faaliyetleriyle Devam Etmektedir.



Üniversitemiz 2021 Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) Hazırlık Çalışmaları Başladı

Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2022

Üniversitemiz 2021 Kurum İçi Değerlendirme Raporu (KİDR) hazırlık çalışmalarına, Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla start verildi. Tüm birimlerden toplam 46 temsilcinin yer aldığı çalışma gruplarına;


o YÖKAK tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri,
o Türk yükseköğretim sisteminde 2015-2021 yılları arasında kalite güvencesi sisteminin
gelişimi,
o Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile KİDR Kılavuzundaki
güncellemeler, yeni kavramlar, konularına bilgilendirmeler yapıldı.



YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Üniversitemizi Ziyaret Etti

Ekleme Tarihi: 05 Ocak 2022

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 5. Dönem Toplantısına katılmak üzere Erzurum’a geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ile beraberindeki heyet, Senato toplantısına katılarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Üniversitemiz 2023-2027 Stratejik Plan Çalışmaları Başladı

Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2021

Üniversitemiz 2023-2027 Stratejik Plan çalışmaları başladı. Bu kapsamda üniversitemiz temsilcileriyle; Sayın valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımız başta olmak üzere şehrimizin önde gelen paydaş kurum temsilcilerinin katılımlarıyla, üniversitemiz konukevinde bir istişare toplantısı düzenlendi. Stratejik plana yansıtılmak üzere karşılıklı beklentiler dile getirilerek, görüş alışverişinde bulunuldu.



2020 Yılı Uzaktan Eğitimde Kalite Güvencesi Ek Raporu

Ekleme Tarihi: 26 Nisan 2021

2020 YILI UZAKTAN EĞİTİMDE KALİTE GÜVENCESİ EK RAPORU



2020 Kurum İç Değerlendirme Raporu Hazırlıkları Devam Ediyor

Ekleme Tarihi: 17 Mart 2021

Üniversitemiz 2020 Kurum İç Değerlendirme Raporu hazırlıkları alt çalışma gruplarının toplantılarıyla devam etmektedir.



Üniversitemizde Toplantılar Artık Online Olarak Gerçekleştiriliyor

Ekleme Tarihi: 22 Mart 2020

Dijital dönüşüm kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi’nde derslerden sonra toplantılar da artık online ortamda yapılmaya başlanmıştır.
2019 Haziran ayından itibaren Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde dijital dönüşüm projesi kapsamında verilen eğitimlerin devamı sağlanmaktadır. 2019-2020 eğitim öğretim ara döneminde derslerin dijital ortama taşınması ile ilgili olarak her bir birimde eğitim faaliyetleri düzenlenerek Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS) ortamında bu derslerin nasıl verileceği öğretim üyelerine aktarılmıştır. Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde başlatılmış olan dijital dönüşüm kapsamında, mevcut olan bütün derslerin eğitim öğretime ara verilen bu dönemde, online olarak sürdürülmesi için gerekli adımlar 16 Mart 2020 tarihinde Erzurum Teknik Üniversitesi’nin akademik yöneticilerinin katıldığı toplantıda alınan kararlar ile belirlenmiştir. Bu bağlamda Rektörümüz konu ile ilgili bilgi vermek üzere 18 Mart 2020 tarihinde online bir toplantı düzenleyerek üniversitemizde bulunan bütün akademik personele bilgilendirme gerçekleştirmiştir. Bu sayede artık online toplantılar da dijital dönüşümümüzün bir parçası haline gelmiştir.
Üniversitemizdeki dijital dönüşümümüz ile başlayan online toplantılar 19 Mart Perşembe ve 20 Mart Cuma günleri Blackboard ile alakalı gerçekleştirilecek eğitim toplantıları ile devam ettirilecektir.



2019 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu Yayınlanmıştır

Ekleme Tarihi: 02 Mart 2020

2019 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporu Yayınlanmıştır



YÖKAK Dış Değerlendirme Sürecimiz Başlamıştır

Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2019

Kurumsal Dış Değerlendirme süreci çerçevesinde YÖKAK tarafından Üniversitemiz denetime tabi tutulacaktır. Bu kapsamda değerlendirici takım 31 Mayıs 2019'da ön ziyaret 16-19 Haziran 2019 tarihlerinde ise saha ziyareti yapacaktır.



Yükseköğretimde Kalite Yönetimi Çalıştayı Üniversitemizde Yapıldı

Ekleme Tarihi: 20 Mart 2019

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas eşliğinde, "Yükseköğretimde Kalite Çalıştayı" üniversitemizde başladı.

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Iğdır Üniversiteisi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz başkanlığında her üç üniversitenin Kalite Kurul Üyeleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, ile çok sayıda akademisyenin katıldığı çalıştayın ilk toplantısının konusu “Yüksek Öğretimde Kalite ve Akreditasyon” oldu.

Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin kalite sistemini yapılandırırken uluslararası gelişmeleri takip etmenin yanı sıra değerlendirme, akreditasyon, kalite ve performanslarının da önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca üniversitelerin, mezunlarına alan bilgisi ve becerisi dışında dijital yetkinlik, karmaşık problem çözme, iletişim becerileri, analitik düşünme ve etik gibi konularda yetkinlik kazandırmaları gerektiğinin altını çizerken disiplinler arası eğitim yaklaşımıyla etkili ve anlamlı öğrenen, ufku geniş dünya vatandaşı olabilecek öğrenciler yetiştirdikleri takdirde hızlı gelişen kompleks dünyaya ayak uydurabileceklerini belirtti.

Toplantının ardından, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak eşliğinde Yüksek Teknoloji Araştırma Merkezi (YÜTAM), Mucitpark Bilim ve Fikir Atölyesi’ni ve ETÜ Kristal Girişimcilik Atölyesi’ni gezerek burada yapılan faaliyetler hakkında bilgi edindiler.


TOPLAM : 14